Parti Nagy Lajos: Magyar mesék - Kari Györgyi előadásában

Október 24-én a Pepita Ofélia Bárban a fővárosi közönség is megtekintheti Parti Nagy Lajos Magyar mesék című közéleti glosszáinak színházi adaptációját. Az Élet és Irodalomban rendszeresen megjelenő Magyar mesék közül hetet mesél el az este folyamán Kari Györgyi színésznő.

Árvácska - Írómozi Parti Nagy Lajossal

Írómozinkban május 23-án, szerdán este 7-től Ranódy László Móricz Zsigmond regényéből készült filmjét, az Árvácskát vetítjük. A filmet Parti Nagy Lajos választotta, akivel Keresztury Tibor beszélget majd az est végén.

Írók a rádiós műletiltásról a Magyar Narancsban

A Magyar Narancs online oldalán kortárs írók nyilatkoznak a hír kapcsán, hogy Parti Nagy Lajos és Závada Pál tiltakozásként letiltotta műveit a Magyar Rádióban.

Letiltatta műveit Parti Nagy Lajos a Magyar Rádióban

Letiltotta munkáit Parti Nagy Lajos a Magyar Rádióban - olvasható az Indexen. A Kossuth-díjas költő, író nem ért egyet a "szócsövesített" közmédiával, ezért nem engedélyezi, hogy műveit leadják a Magyar Rádióban.

„Lehetnék én is kamikaze”

A Műcsarnokban Sírba visztek címmel szeptember 3-án nyíló Bizottság-kiállításhoz kapcsolódó irodalmi programsorozatban tizenkét alkalommal huszonnégy kortárs író beszélgetéssel egybekötött felolvasására kerül sor, melyeket minden alkalommal koncert követ. A kiállítás "mínusz egyedik napján", szeptember 1-jén Krasznahorkai László és Tolnai Ottó a vendég, és koncertet ad a Pop Ivan. 
 

Magyar Deka - A Litera 8. születésnapi partija

November 5-én, pénteken 18 órától rendezi meg a Litera nyolcadik születésnapi partiját a Szatyor Bárban (és a Hadikban), a Kis Magyar Dekameron filmelbeszélés-pályázat ötletéből, Magyar Deka címen. Nyolc műből nyolc poetryslam-produkció négy fellépőtől - aztán zene, tánc, mulatság!

A pecsenyehattyú és más mesék

Könyvbemutató az Írók Boltjában és a Pozsonyi Pagonyban


Parti Nagy Lajos és Banga Ferenc kötetének bemutatója november 20-án, csütörtökön 16 órakor az Írók Boltjában (Budapest VI. Andrássy út 45.) lesz. A szerzőkkel Váradi Júlia újságíró beszélget.


December 3-án, szerdán 17 órakor a Pozsonyi Pagony Gyerekkönyvesboltban (Bp., XIII. ker. Pozsonyi út 26.) Parti Nagy Lajossal és Banga Ferenccel pedig Fenyő D. György beszélget. A mesékből Parti Nagy Lajos olvas fel.A könyvről:


A föl-földobott tojás

Kentaurbeszéd. Népszabadság, 2008. július 12.


Hogy is van? Fölül ember, alul ló? Vagy fordítva? Netán hol így, hol úgy? Nehéz az emberrel. Tán csak a beszéddel nehezebb (vagy fordítva). Kamaszkoromban nagyon belém ragadt Cesar Vallejo perui költő egy passzusa, az ember valójában csak állat, de ha feléd fordítja arcát, szomorúsága szíven üt - azt hiszem, így szól, de azért nem tenném érte idézőjelre a kezemet.


Az én kánonom – Parti Nagy Lajos

Új sorozat indul a Pepita Oféliában "Az én kánonom" címmel. Az első alkalom vendége Parti Nagy Lajos, házigazda: Bán Zoltán András.

Az én kánonom – Parti Nagy Lajos

Új sorozat indul a Pepita Oféliában "Az én kánonom" címmel. Az első alkalom vendége Parti Nagy Lajos, házigazda: Bán Zoltán András.